26 de març 2007

Sobre el tancament de TV3 al País Valencià (1)

.

Punxa sobre la imatge per a participar en la campanya

Avuí, està previst que el Govern Valencià faça efectiu el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià que ja fa dies anuncia. I tot amb la complicitat del Ministeri d'Indústria que es desentén dels acords presos per Montilla amb ACPV, i no farà res per impedir-ho.

Aquesta mesura és intolerable i indignant. Representa un atac al dret de la ciutadania a la informació, i a la llibertat per a triar què volem veure i en quina llengua. Evidencia i porta a les últimes conseqüències l'actitud manipuladora del PP valencià cap als mitjans d'informació. I manifesta l'odi que tenen a la nostra llengua i la seua normalització.

La TV3 justament, una de les poques cadenes públiques que no practica la telebasura, que té una programació digna, de qualitat i en català (res a veure amb Canal 9).

Aquesta actitud anacrònica i miserable, amb que el PP pretén reviscolar la crispació entre els sectors més fatxes i blavers per a atreure vots, està dins la línia dura que estan portant a tot l'Estat (per exemple amb el tema d'ETA). Potser els isca el tir per la culata i acaben perdent votants de sectors més moderats. Esperem que siga així.

De tota manera, passe el que passe a les eleccions, hi ha coses que els polítics, per més de dretes i espanyolistes que siguen, no haurien de fer mai. Reviscolar la crispació i el feixisme és intolerable i demostra una greu irresponsabilitat. La històra els jutjarà quan arribe el moment. Per ara, nosaltres haurem de tornar a mobilitzar-nos per a reclamar una cosa tan bàsica com el nostre dret a poder veure la cadena de tele que ens done la gana, l'única que està totalment en la nostra llengua.

________________________________________

Deixe ací uns fragments de l'article de Vicent Partal publicat a Vilaweb, titulat Camps i Clos:

"Si voler tancar TV3 era aberrant al segle passat, en aquest segle de revolucions digitals, de televisions sense fronteres, d'internets i de continguts de tota mena eixint pels descosits és encara pitjor. Posa en relleu l'odi a la llengua dels valencians, la catalana, que el PP porta al codi genètic i l'obseqüència vergonyant del PSOE respecte del PP quan toca parlar dels valencians. [...]

Fa vint anys un canal de televisió era molt. N'hi havia dos i el tercer era el tercer. I si a més era tan espectacular com la TV3 d'aleshores, representava a casa nostra una entrada lluminosa i enlluernadora alhora. Avui un canal ja és poca cosa. En tenim dotzenes i tenim el YouTube i la televisió IP i els satèl·lits i no sé quantes coses més. Des de Nàquera, si volen, poden veure amb facilitat la televisió de l'Iran o un programa en llengua gal·lesa de la Patagònia. Prohibir TV3 en aquest context, com diuen els anglesos, 'speaks volumes' (parla com un llibre obert, com si diguérem). És ràbia, pura ràbia visceral. Tot fetge. És com traslladar a acció aquella foto de les banderes espanyoles com una mar pels carrers de Madrid. Al crit d'Espanya, Espanya contra la TV3, a València i a Mallorca que és on fa mal de veritat als cadells de l'aznarisme".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo, com que encara no ting el tdt, ja casi no puc vore res en el tv de sempre. Per això, a vegades a traves d'internet em conecte a lLocs com ara http://www.tv3.cat i així puc gaudir-ne.

I ara un poquet de què va açò.:

3alacarta és linnovador servei de Televisió de Catalunya que et permetrà veure des dinternet molts dels programes de TVC poques hores després de la seva emissió i la programació en directe de TV3, 33, K3, 3/24 i TVCi.

3alacarta tofereix un catàleg de més de 3.000 vídeos. Una oferta que creixerà dia a dia amb la incorporació setmanal de 500 noves peces procedents de lemissió actual i de larxiu de Televisió de Catalunya.

3alacarta inclou un reproductor que incorpora funcionalitats inèdites:

Reproduir els vídeos en qualitat banda ampla i en qualitat baixa


Escriure comentaris relacionats amb els continguts que sestan reproduint


Fer cerques per àrees temàtiques, per programes o per paraules


Confeccionar la teva llista personal per reproduir els vídeos en lordre que vulguis


3alacarta tofereix la possibilitat de gaudir de tota aquesta oferta en qualitat de vídeo per a banda ampla. Aquesta opció és de pagament. En paral·lel, el servei manté una àmplia oferta de vídeos amb una qualitat de reproducció més baixa. El tipus de contingut és el mateix en els dos casos. La diferència es troba en la qualitat d?imatge dels vídeos i en el temps que els vídeos estaran disponibles.

Així que desprès de vore açò, QUE FACEN EL QUE VULLGUEN, jo, a través d'internet, veig el que vullc. NINGÚ EM MANIPULARÀ EL QUE VEIG.

kirikú ha dit...

Gràcies pel teu comentari i per donar-nos tota aquesta informació dels serveis de la TV3 a través d'internet.

És veritat que internet dóna unes possibilitats difícilment censurables i que és unm itjà democràtic i obert per excelència.

L'únic problema és que hi ha molta gent sense internet encara o sense voluntat de pagar una televisió de pagament, que sí són telespectadors de TV3, encara que en molts casos siga només eventualment.

De tota manera, sembla ara que el Govern Valencià comença a plantejar-se el tema de la reciprocitat. No sé ...

El que sí està clar és que la jugada aquesta no els ha eixit molt bé i que la reacció en contra del tancament ha sigut molt més àmplia del que esperaven.