18 de gener 2008

El xiquet del dia de Sant Antoni

Ho vaig escriure al Llibre Viatger que va per les cases dels xiquets de Infantil-3 anys del CEIP Pintor Estruch:


En el ple de l'hivern, quan més fred fa de tot l'any, arriba el dia de Sant Antoni del Porquet, el patró dels animals. És una festa molt antiga i molt bonica. La gent fa fogueres i celebra també que comença a allargar el dia i que com diu la dita -Per Sant Antoni, un pas de dimoni-, ja fa un poquet més de sol. Estem al mes de gener.

Hi havia una vegada, ara fa quatre geners, una dona que estava a punt de tindre un fill. Tenia una panxa molt grossa, molt grossa, molt grossa. Per fí, justetament el dia de Sant Antoni, va néixer el xiquet. Era dolcet com les maduixes i la mel, i tenia uns ulls com a perles. Sa mare en veure'l es va quedar enamorada per a sempre d'ell. També son pare i el seu germanet.

Eixe xiquet és el meu menut. I és per això que he contat que a mi m'agrada tant el dia de Sant Antoni.

Aquesta setmana ha sigut el seu aniversari. Enguany tenia tantes ganes de celebrar-lo!. Ara, per fi, ja té quatre anys.

________________________________________________

Que vaja pel meu amic el "pebrassero", que també va néixer la vespra de Sant Antoni i que tantes coses m'ha ensenyat d'eixa festa. I també per l'altre "pebrassero", el padrí del xiquet. Ells dos, que en aquella nit tan especial de fa quatre anys, ens van acompanyar i van fer de comares (o s'hauria de dir compares?)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies a tu Kericú, per deixar-me compartir eixos moments tan meravellosos de la vinguda d'una nova vida, va ser un dels millors regals d'aniversari que mai puga tindre.
Un meravellós dia de gener que es va completar amb un passeig per les serres i valls de la Marina amb un paisatge d'ametlers en flor.
No s'ha de confondre aquest xiquet de Sant Antoni Abat, amb el xiquet de Sant Antoni de Pàdua:

"San Antonio de Pàdua
tiene un niñito
que ni come ni bebe
y està gordito"

Tampoc és cas de confondre'l amb el porquet de Sant Antoni Abat.
I com canten a Canals:

Vítol i vítol al nostre patró del poble, Vítol
i per al porquet que també te dret, Vitolet.