06 de maig 2008

Abril i les festes de guardar

En abril
cada gota val per mil

Foto: Xàtiva "la socarrada" vista des de la senda que puja al Puig

Quan arriba el mes d'abril, amb la primavera ja instal·lada i l'ambient impregnat d'una olor a flor de taronger que desperta fins el cos més entumit, arriben també algunes de les meues “festes de guardar”. Les cites ineludibles que mai em perc si no és per algun motiu de força major: la Trobada d’Escoles en Valencià, el 25 d’abril, la Fira del Llibre … i amb elles tots els actes que les acompanyen i complementen.

L'abril d'enguany va començar amb la pujada a l’ermita del Puig que des de ja fa molt convoca l’Associació d’Amics de la Costera per a reivindicar la restauració d’aquest monument. Unes setmanes després, just el dia 25 d’abril, vam tindre el sopar-homenatge a Pep Gimeno “Botifarra” on se li va lliurar el premi que aquesta mateixa associació li concedia per la seua tasca de preservació del patrimoni oral de la comarca i del País.

També la Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera, a la que no falte des de fa quatre anys, entre d’altres coses perquè me ho passe “pipa”, sobretot ballant amb els meus fills en l’actuació de Paco Muñoz -i amb un muntó més de xiquetes, xiquets, pares i mares-. La Trobada d’enguany es va celebrar a Sollana el 27 d’abril, després de suspendre’s per la pluja el diumenge anterior i com sempre, va ser un èxit. Aquesta vegada, però, l’actuació de Paco M., tan animada i multitudinària com sempre, va ser de comiat perquè es retira, al menys de les Trobades.

I com no, la tradicional mani d’Acció Cultural, que en aquesta ocasió es va celebrar a la ciutat d'Alacant i que reivindicava el dret de tots els valencians a veure la TV3. Aquesta vegada nosaltres no vam anar, era massa lluny per a anar tanta "quadrilla".

Ja per a acabar aquest abril tan complidet, la Fira del Llibre de València. Instal·lada com sempre als Vivers és un plaer passar una vesprada de primavera recorrent-la amunt i avall, saludar coneguts, fer-se una cerveseta o un polo, parar en les parades, mirar llibres, comprar-ne ... Nosaltres enguany vam carregar amb dos de la Rateta Marieta (de Tàndem), dos de Babalà (Bromera) i una joieta, la Oda als Peus i altres poemes de Marc Granell (Bromera), acabaet d’eixir del forn i signat per l’autor. He de confessar que també vam carregar amb alguns dels posters publicats per El Levante de Pressing Catch, un altra de les passions dels meus fills.


Algunes imatges de la Trobada de Sollana:

Acte d'apertura

Taller del CEIP "Pintor Estruch" de Manuel


Actuació de Paco Muñoz
(Foto: llapissera)