03 de desembre 2008

Nosaltres també vam estar allí


Feia un fred que pelava. Dissabte passat, milers i milers de persones desafiant la climatologia, ens vam manifestar a la ciutat de València contra la política educativa de la Generalitat Valenciana. Els organitzadors més optimistes van calcular que n'érem 100.00, el més asserenats que 80.000, la policia va dir que 50.000. Dóna igual, moltíssima gent, una marea humana que va invadir durant hores la ciutat de València, des de la plaça de Sant Agustí -i el carrer Xàtiva, Colom, la Pau, plaça de la Reina- fins a la plaça de la Verge. Una manifestació històrica, la més gran que es recorda en aquesta ciutat, només superada per la de protesta per la Guerra d'Irak ara fa uns anys.

Tots els sectors educatius de la societat valenciana es van mobilitzar: instituts de secundària i col·legis de primària, mestres i professors, estudiants. I moltes mares i pares amb els seus xiquets. Nosaltres, els de l'AMPA del Pintor Estruch de Manuel, també vam estar allí. Demanant dignitat per a l'ensenyament públic. Exigint una educació de qualitat per als nostres fill i filles.

gràcies a Ali i a Rafa que ens van fer la pancarta

I ens vam manifestar perquè ens sembla una vergonya la falta d'inversions en l'ensenyament públic del govern valencià. Ens sembla inacceptable que es gasten els diners de tots, en Copes d'Amèrica, visites papals i Fòrmules 1 (la última, l'estrena de la pel·lícula de l'Agent 007, que ens ha costat 100.000 € de les nostres butxaques), mentre els nostres xiquets tenen barracons en compte d'aules i no disposen de les instal·lacions adequades pròpies d'una escola moderna i de qualitat (biblioteca escolar, equipaments informàtics, laboratoris, ...).

I és que tots els indicadors mostren una mateixa realitat: el sistema educatiu valencià és un desastre, està en la cua de l'estat i a punt de colapsar-se. L'índex de fracassos escolars és elevadíssim, un 40% dels xiquets no obtenen el Graduat Escolar; no existeixen aules especials per a acollir els alumnes nouvinguts, ni programes per pal·liar tots aquests problemes; el nivell de coneixements de llengües estrangeres és desastrós, ... I mentre, els col·legis elitistes i "pijos", propietat dels amics dels nostres governants, són subvencionats amb diners públics, amb els nostres diners (com per exemple el col·legi de l'opus "Guadalaviar", a la ciutat de València). Una poca vergonya.