19 de gener 2010

La 25ena Trobada de la Ribera, el 25 d'abril a Manuel



Manuel serà el poble amfitrió de la propera Trobada d'Escoles en Valencià de la Ribera -la que fa 25!- i se celebrarà justament el 25 d'abril, que enguany cau en diumenge.

Aquesta gran comarca nostra -una llengua, un riu i una ribera, des de la vall Farta a Cullera- fa una de les Trobades més multitudinàries de tot el país. Per a Manuel serà tot un esdeveniment: ens visitarà molta gent que mai ha vingut al nostre poble -que és menudet i està en un extrem de la comarca-, passaran per ací moltíssimes persones, es faran concerts, exposicions i altres activitats culturals i esportives, eixirem al diari i serem un poc més coneguts.

A mi m'agradaria que la celebració de la Trobada ací al meu poble, servira per a que entre els meus paisans augmentara un poc l'estima i la sensibilitat cap a la nostra llengua. Per a que la valoràrem i la defensàrem un poquet més. Per a que tothom es fera càrrec que, nosaltres els valencians, tenim dret a usar el valencià amb tota la normalitat i en tots els àmbits de la nostra vida. El mateix dret que té qualsevol altre parlant de qualsevol altra llengua. I no perquè siga ni millor ni pijor, simplement perquè és la nostra, i per tant forma part del nostre patrimoni col·lectiu, que ens identifica i ens fa únics en aquest món globalitzat. I perquè que tenim el deure de conservar-la i transmetre-la als nostres fills, i als fills dels nostres fills.

La comissió organitzadora d'aquesta 25ena Trobada de Manuel ja està en marxa i en plena feina. És el moment de l'"arromanguisme"(o siga: arromangar-se i posar-se a treballar). Ara toca això. Un altre dia continuaré escrivint de tot açò.

(L'arromaguisme és un terme inventat per Rosella Antolí, una xicona curranta i optimista de Bonrepós i Mirambell)

5 comentaris:

Rosella ha dit...

Gràcies per les floretes que em dediques al final!

el meu poble és BonrepÒs i Mirambell... amb accent obert ;)

per cert, la trobada de l'horta nord també es celebra al meu poble!!!!

compartim projecte!

kirikú ha dit...

Gràcies Rosella pel teu comentari. Un plaer tindre't per ací.

Compartim més coses, militàncies i altres compromisos.

Adeu guapa

Anònim ha dit...

Sí, la Trobada dóna prestigi a la nostra llengua i fa vore que la defensa del valencià, en la nostra comarca, no és una cosa de 4 ó 5.

banyerí ha dit...

que vaja molt bé la jornada! jo -segurament- estaré a les festes del meu poble, que es fan eixos dies...salut!!!

kirikú ha dit...

Gràcies Adrià pel comentari.

També hi haurà un concert de música en valencià (de la Gira de la FEV). I a lo millor sí que pots vindre, perquè potser no siga eixa mateix cap de setmana-

Encara no se sap qui vindrà, ni quan serà. Quan es sàpia ho escamparem per terra, mari i aire.

Ciao