31 de gener 2007

Acció contra el canvi climàtic


1 de febrer, apagada general de les 19:55 a les 20:00
(gran mobilització ciutadana contra el canvi climàtic)

L'Alliance pour la Planète (un grup francés d'associacions ambientals) fan una crida al tots els ciutadans i ciutadanes: 5 minuts de repòs per al planeta! Desconnectem tots els llums i aparells elèctrics l'1 de febrer entre les 19:55 i les 20:00.

L'objectiu de la campanya, com ells mateixos indiquen, és més mediàtic i polí­tic que ecològic, ja que la intenció és alertar els ciutadans, els mitjans i els polítics sobre el malbaratament energètic mundial i la necessitat d'actuar.
No es tracta d'estalviar minuts d'electricitat només en un dia, sino per cridar l'atenció sobre el problema de l'energia i l'urgència de passar a l'acció.

5 minus de repòs per al planeta: no ocupa massa temps, no costa res, i mostrarà tant als polítics com a l'opinió pública que el canvi climàtic és un tema molt greu que deu ser rellevant tant al seus debats com en les seues decisions.

L'hora d'apagar els llums serà l'1 de febrer, de les 19:55 a les 20:00 (hora europea). Perquè l'1 de febrer? Doncs perquè és el dia en què es farà públic l'informe de les Nacions Unides sobre l'evolució del clima preparat per un grup d'experts interguvernamental.

No debem deixar pasar l'ocasió de dur la contrària als responsables de la situació climàtica mundial. Si participem tots, aquesta acció trindrà una vertadera reacció mediàtica i polítitca.

Feu circular aquesta crida al vostre entorn. Envieu-la als vostres contactes i publiqueu-la a les vostres webs.

Gràcies