20 de novembre 2009

Una nit màgica, un concert irrepetible

El proper dissabte per la nit, a Llíria es farà un concertàs d'eixos als quals no es pot faltar: Miquel Gil, Pepe Botifarra, l'Orquestra Àrab de Barcelona i també la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria, -en total més de cent trenta músics dalt de l'escenari- homenatjaran els 130.000 moriscos que ara fa 400 anys van ser expulsats del País Valencià. Com diuen els organitzadors, serà un concert únic, una nit màgica, d'aquelles que passen a la memòra col·lectiva.

Com diu Frechina, L'Institut d'Estudis del Camp de Túria ha "tirat el resto" en aquesta aposta valenta, que contrasta amb el silenci de les institucions públiques davant la commemoració d'aquest fet importantíssim, el més negre i vergonyant de la nostra història. I es mereixen una resposta de tots nosaltres a la mateixa alçada.

A mi, almenys, no me ho hauran contar.


Si encara no sabeu què fer, llegiu per a decidir-vos les 10 raons per a anar a Llíria el dissabte, que Josep Vicent Frechina ha publicat a la seua Caseta del Plater.

A més, per a aquells blocaires (o bloguers, o com es diga) que sí que pensàveu acudir, sapieu que a les 19:00 s'ha convocat allí mateix, a Llíria, una Trobada de Blocaires (reunió + soparet) prèvia al Concert. Jo ahí ja no sé si podré anar, ja ho tinc més difícil. I serà una pena, perquè conéixer les cares de la gent que habitualment llegeixes, fa comboi, té la seua gràcia.

Pel que sembla, Canal 9 no té clar si el concert mereix algun tipus de cobertura informativa. Eixa ha sigut la resposta que el director de la RTVV li ha donat a Morera quan va comparéixer a les Corts l'altre dia. Era d'esperar. Vos deixe el vídeo de la pregunta de Morera -la resposta del director, ací-.

1 comentari:

Carles ha dit...

Això fa molt bona pinta!