01 de maig 2007

Projecció de "Ja en tenim prou" a Manuel

.divendres 4 de maig
projecció de Ja en tenim prou a Manuel
a les 22:30 h
al Bar Sardi

La societat valenciana, o al menys la part més activa d'ella, està ja farta i ben farta del PP i de les seues majories absolutes. Bona prova d'això és el moviment que es nota darrerament per tot arreu, per exemple la quantitat de plataformes nascudes per a protestar contra la política territorial de l'actual govern de la Generalitat agrupades en Compromís Pel Territori, la força que han assolit moviments com Escola Valenciana i el Col·lectiu "Ovidi Montllor" de Músics i Cantants en Valencià, o la resposta contundent de la societat civil contra el tancament de TV3 (l'exemple més simbòlic, el que va passar a la Carrasqueta l'altre dia), per posar alguns exemples.


Una mostra més d'aquest moviment, és l’estrena de Ja en tenim prou, una pel·lícula composta per diversos curts que denuncien la política pepera en diferents àmbits i les seues nefastes conseqüències. La iniciativa l’ha tinguda un col·lectiu format per professionals de l'audiovisual, gent dels moviments socials més actius i un bon grapat d'artistes, activistes i associacions culturals de tot País Valencià, amb el suport de Ca Revolta. El que pretenen amb aquesta campanya mediàtica és fer visibles les protestes dels moviments socials, silenciades en els manipulats mitjans de comunicació públics. El que es vol aconseguir és moure l'opinió i la crítica, i promoure, des de la independència de tots els partits polítics, el vot progressista per a desallotjar el proper 27 de maig, al PP de les institucions autonòmiques i municipals.

La Junta Electoral, davant la denúncia del PP, va prohibir a última hora les projeccions de la peli en llocs depenents de les administracions públiques (sembla mentida, ells, que durant tant de temps han estat i encara estan, utilitzant els mitjans i els diners públics per a manipular la informació amb l'única finalitat de fer-se propaganda i perpetuar-se en el poder). Però malgrat els maldecaps que va provocar aquesta mesura, ja que les projeccions ja estaven organitzades i anunciades, aquesta prohibició i el conseqüent ressó que ha tingut a la premsa, han servit sobretot per a publicitar molt més la peli i arribar a sectors de la població que d’un altra manera ni s’hagueren enterat d’aquesta moguda.

A Manuel, la MitjaGalta i la NAT han organitzat una projecció i també han hagut de canviar el lloc i l'hora. Es farà el mateix dia que s'havia anunciat, divendres 4 de maig, però a les 22:30 h de la nit, al Bar Sardi.

Des d'ací anime a tota la gent a acudir a veure-la el divendres, perquè encara que ja circulen còpies per ahí i que ja es pot veure en internet, una projecció pública té un significat diferent, té un valor testimonial davant el poble, i a més propícia que ens encomanem uns als altres l’optimisme i la confiança en el canvi que tant necessitem.

2 comentaris:

Plataforma ciutadana ha dit...

http://notancerca.blogspot.com/2007/05/la-pellicula-prohibida-ja-es-pot.html

kirikú ha dit...

Col·lectius que han participat en el projecte:

* ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ
* ACTORS I ACTRIUS PROFESSIONALS DEL PV
* AL TALL
* ASSOCIACIÓ MESTRETS DE CASTELLÓ
* ASSOCIACIÓ DE VEÏNS BARRI ORRIOLS-RASCANYA
* BAOBAB
* BARRIODELCARMEN.NET
* CA REVOLTA
* CAMBRA RECORDS
* CASAL POPULAR DE CASTELLÓ
* CIUTADANS PER LA CULTURA DEL PAÍS VALENCIÀ (ALACANT)
* COL·LECTIU LA TARARA
* COL·LECTIU MUTATIS
* COL·LECTIU SUBESTACIÓ DE PATRAIX FORA
* COLECTIVO DE SALUD MENTAL
* COM-COL·LECTIU OVIDI MONTLLOR DE MÚSICS I CANTANTS DEL PAÍS VALENCIÀ
* COMPANYIA TEATRE MICALET
* COMPROMÍS PEL TERRITORI
* DESGAVELL
* ENSENYANTS PREFABRICATS
* ESTUDIANTS DE SOCIOLOGIA I DE PERIODISME
* FEDERACIÓ D'ESCOLA VALENCIANA
* GRUP PER LA RECERCA DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE CASTELLÒ
* INFOTV
* OBRINT PAS
* ORXATA SOUND SYSTEM
* PERIÒDIC L’AVANÇ
* PER L'HORTA
* PLATAFORMA CIUTADANA NO A LA CONTAMINACIÓ DE CASTELLÓ
* P.T.V.-CLOWNS
* PLURÀLIA TV
* SALVEM EL BOTÀNIC
* SALVEM EL CABANYAL
* SALVEM CATARROJA
* SVA-TERS
* URBÀLIA RURANA
* VALENCIANS PEL CANVI
* VERDCEL
* VILAWEB TV
* XÚQUER VIU