20 de juny 2007

Graduació d'Infantil al CEIP Pintor Estruch

El passat dilluns 18 de juny, les mare i pares (i iaies, ties ...) dels xiquets nascuts al 2001 del CEIP "Pintor Estruch", vam assistir entre orgulloses i emocionades a la festa anual de la Graduació d'Infantil, per a celebrar el pas a la Primària dels xiquets i xiquetes de 5 anys.


Les tutores, emocionades també, van començar adreçant-nos unes paraules sentides, on recordaven els tres cursos passats amb els nostres fills, en què a més de mestres, de vegades han hagut de fer també un poc de mares i d'infermeres, i així de tant en tant els han hagut d'abraçar i consolar, de curar o netejar.

Moltes, moltíssimes hores compartides amb ells, acompanyant-los mentre es feien un poc més majors. Elles no només els han introduït en el món de les lletres, paraules i números, també els han mostrat el camí del respecte cap a ells mateixos i cap als demés i els han explicat que les diferències entre les persones, cal acceptar-les i valorar-les, perquè són bones, perquè són eixes diferències les que els fan i ens fan, a ells i a tots, únics i per tant irrepetibles.

En aquest sentit, Feli i Lisi van oferir a tots els assistents una mena d'homenatge audiovisual a aquest grupet, divers i variat, on de cada xiquet i xiqueta resaltaven una qualitat ben seua, i que va fer saltar més d'una llàgrima.

Aquesta entranyable cerimonieta acadèmica va acabar amb la intervenció de Josep, el director, que va llegir el poema "Un senyor maduro con una oreja verde" de Gianni Rodari, i amb la interpretació de l'himne dels estudiants (el "Gaudeamus Igitur"), cantat a ple pulmó pels nostres "estudiantets", amb una lletra ben graciosa adaptada a Infantil, i això sí, amb molt d'entusiasme. Per a finalitzar, el detallet a les mestres i l'esmorzar de rigor.

Des d'ací, les mares i els pares de tots aquests xiquets, volem reconéixer a aquestes mestres la seua dedicació i el seu bon fer, i sobretot volem agrair-los tot allò de bo que han deixat durant aquests anys en les nostres filles i fills.