01 de març 2009

La Vall d'Albaida obri les portes


La Vall d'Albaida és una de les comarques que més m'agraden del nostre País Valencià. Quan travesse la serra Grossa i baixe el port de Benigànim, sempre em quede captivada per l'estampa d'aquesta vall blanca. Les llomes suaus, els conreus de secà sobre la terra abancalada (la vinya, l'olivera, els fruiters), els campanars dels poblets escampats per ací i per allà. I presidint-ho tot el Benicadell, una de les muntanyes valencianes més emblemàtiques. És preciosa, i encara més en primavera, amb tots els arbres florits i els marges plenets de roselles.

Anime a tots a visitar-la aquesta primavera, aprofitant la campanya Obrim les Portes de la Vall 09, que per sisena vegada llança l'àrea de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida. Es tracta d'un programa de visites turístiques guiades pels diferents municipis, destinat a donar a conèixer al públic el patrimoni històric-artístic dels pobles valldalbaidins. Una eina per descobrir el patrimoni, la cultura i la història d'una comarca ben propera. Una possibilitat de visitar edificis i monuments que en molts casos no estan oberts al públic. Començarà al març i durarà fins a finals de juny.

Si penseu anar, trobareu un muntó d'informacions pràctiques (mapes, plànols, rutes temàtiques, allotjaments, senderisme, guia gastronòmica, guia de museus, adreces...) en aquestes publicacions turístiques, que es poden descarregar i també a la pàgina turística de la comarca.


Un exemple d'articulació comarcal

Però és que a més de pel paisatge, el patrimoni, l'arquitectura o la història, la Vall d'Albaida destaca també per la quantitat d'entitats cíviques i la diversitat d'iniciatives d'abast comarcal, com:

- L' Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida (que entre altres coses publica el famós Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia)

- La CEVA (la Coordinadora Ecologista de la Vall d'Albaida, molt activa)

- La Mostra Internacional de Titelles de la Vall d'Albaida (que cada any ompli els pobles valldalbaidins d'espectacles de titelles de molta qualitat)

- L'Aplec de Danses de la Vall d'Albaida (una iniciativa que ja du molts anys i que ajunta a finals de setembre a ballaors i ballaores de tots els pobles i totes les edats)

- La Trobada de Corals

- Mostra de Teatre Amateur

- La Diada de la Música (que aplega als músics de trenta bandes!)

... i més

A la Xarxa
Blogaires valldalbaidins (un blog dels blogs de tota la comarca)
Vilaweb Ontinyent (edició comarcal de Vilaweb, amb notícies actualitzades i algunes seccions fixes)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei Kerikú, la Vall és un lloc molt especial, hi ha tamtíssimes coses a dir i tans llocs bonics per a anar, que en una entrada no hi cap tot.
Encara que també te ombres, el balanç és ben lluminós.
Per cert a veure si tornem prompte a l'Heretat, que és un lloc bonic i especial alhora.