01 de maig 2009

Nit de la Cançó '09

Les dos cantants valencianes més destacades del moment.
Un jove cantant, original i innovador, que ara comença

Eva Dénia
Té una veu que acarona quan s'escolta, redona i encisadora. Excelent interpret de jazz i també d'altres estils musicals, com es reflexa als treballs discogràfics que ha publicat. En Adéu tristesa adapta al valencià els estandarts de jazz més populars. Junt a Manuel Hamerlink publica Tribut a Jobim, onze versions de temes del pare de la bossa nova, exquisides les onze, tant pel que fa als arranjaments muscials, com per l'acurada adaptació al valencià de les lletres, i pel qual va rebre el Premi '07 al disc amb millors arranjaments del COM. També ha publicat dos discos interpretant el cançoner de Georges Brassens, repertori que treballa en l'actualitat. Darrerament explora el terreny de la música valenciana tradicional i ha col·laborat en Tan alta com va la lluna de Carles Dénia i la Nova Rimaire. Serà tot un honor tindre divendres a aquesta gran cantant entre nosaltres.

Clara Andrés
Les cançons d'aquesta cantaurora d'Oliva són senzilles i delicades, petites miniatures d'instants qüotidians enfocats des de molt prop. Es va donar a conéixer amb Inici, maqueta finalista al Sona9 i des d'aleshores el seu treball ha sigut reconegut amb diversos premis i molt bones crítiques. El tema "Hui fa vent" va formar part de la banda sonora de Dies d'Agost, la darrera pel·lícula de Marc Recha. I amb la incorporació d'algunes cançons més, va gravar Dies i dies, un disc que va rebre els premis del COM '08 a la millor cançó i als millors arranjaments. També els vídeoclips d'algunes de les seues cançons han rebut diverses distincions. Darrerament el tema "Persontages" ha sigut considerat com la millor adaptació musical d'un poema en català i ha rebut el premi "Miquel Martí i Pol", instituït fa poc per Lluís Llach. Va actuar al programa "De prop" de TV3 amb un concert en directe, i també l'han entrevistat en diverses oscasions en Enderrok i en altres mitjans. Un plaer poder-la escoltar el divendres a Manuel.

Josep Artés - Mi sostingut & Friends
Jove cantautor novell que ara comença. Original i innovador, és l'autor del blog A ta mare va que fumes. En el concert de divendres, l'acompanyaran els músics de la banda Anguiles de Camal, d'Albalat de la Ribera. Li desitgem des d'ací una llarga trajectòria.

Ja vegeu quin cartellasso! No se ho podeu perdre. Ja sabeu:
Divendres 8 de maig
22:30 h Casa de la Cultura (1er pis)
Organitza: Associació MitjaGalta

VOS ESPEREM!

4 comentaris:

TdlH ha dit...

Molt! Qâsi hau superat el cartellasso de l'any passat; llàstima qu'enguany no puga anar, perô si acabe prompte encâ pegaré un aguaitonet...

Homenatge Joan Pellicer 02/05/09/21h/Barxeta ha dit...

mira si pots fer-te ressó

HOMENATGE JOAN PELLICER, Barxeta 2 de maig de 2009, 21h

http://boscarro.blogspot.com/

LLIBERTAT.CAT ha dit...

Article referenciat a LLIBERTAT.CAT

http://www.llibertat.cat/content/view/5328/1/

Irondile ha dit...

Hola soc friends, de mi# and friends, toque el baix però eixe día no podía pujar a l'escenari, pero si que vaig poder estar baix. Que gran concert!! Enhorabona, s'ho haveu currat molt!! A mi sempre m'agrada tancar la festa i així ho vaig fer eixe día. Fins al final.

El concert va estar de puta mare i al acabar vam fer un "after" al bar Sardi fins que Pilarín va tindre son, un after amenitzat amb el caixó flamenc i la guitarra, cervessa i coca de tomaca incloses. Un gran día!! Salut!!