18 de febrer 2007

Temps de Carnestoltes

"Nadal de vuit a vuit dies i Pasqua de mes a mes,
Carnestoltes moltes voltes, Quaresma no tornes mes"

Mireu quina foto tan carnestoltenca els ha fet als meus companys de feina el nostre company i també fotògraf Josep Antoni Collado
Sí, amb aquesta gent tan divertida treballe jo.
_____________________________________

El Carnestoltes ací al meu poble, només ha quedat com una celebració infantil. Tant els xiquets de l'Escoleta com els de l'Escola es disfressen i fan molta festa aquests dies. M'imagine que en altres èpoques també els adults farien algun ball o similar ... ara ja no.

El que sí ha quedat són els berenars dels Dijousos de Carnestoltes que van des de Sant Antoni al Dimecres de Cendra, i que és quan ens mengem les delicioses almonjàvenes (així és com ho diguem nosaltres, encara que el nom correcte siga monjàvena). D'aquests dolços es diu que són d'origen àrab, i l'etimologia de la paraula que els anomena sembla confirmar-ho. Encara que ens entra algun dubte quan tenim en compte que un dels ingredients que porten i que els fa tan gustosos és el sagí, de porc, clar ...

A qualsevol pastisseria de Xàtiva podreu comprar almonjàvenes durant tot l'any, però a Manuel la gent només les fa en aquest temps de Carnestoltes. A El Rebost de Manuel les fan boníssimes. Això sí, qui vulga tastar-les haurà d'anar un dels dijousos reglamentaris.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bones les almonjàvenes! Que bons els arnadís!

Anònim ha dit...

Però quina foto mos xula!.
Clar, amb gent així de devertida dóna ganes de treballar, no tindreu un lloquet per mí?.

kirikú ha dit...

hola nosecom,

Ja saps que per a tu tinguem sempre el que faça falta.

I és veritat, amb aquests companys meus dona gust treballar.